Jag heter Jonas Gold och bor i ett litet husStäket, Järfälla nordväst om Stockholm. Jag är gift med Beata sedan 2008 och pappa till Olivia (född 2009) och Robin (född 2011).

Jonas Möller Järfälla Stäket

De tidiga åren

Historien börjar dock lite tidigare, redan 1977 i Kalmar där jag föddes och bodde i Smedby utanför Kalmar med mina föräldrar och min bror Ola (Född 1984) fram till jag ryckte in i lumpen 1997.

Förutom skolan och kompisarna så roade jag mig med att först spela fotboll i Smedby BOIK och spela hockey i Kalmar HC och senare springa orientering med Kalmar OK där jag deltagit i ett antal O-ringen 5-dagars, 10-mila och 25-manna och massor av andra tävlingar. Jag gick även i Scouterna och blev även scoutledare under en kort period. Har under hela mitt liv älskat att hålla på med utomhusaktiviteter och friluftsliv. Detta intresse utvecklade sig senare till deltagande i Svenska Multisportcupen under flera år och triathlontävlande.

Gymnasietiden

Jag gick på Naturvetenskapligt program, teknisk bygginriktning på Lars Kaggskolan på gymnasiet som avslutade 1996 och under sommarlov och perioden mellan skolor och militärtjänst jobbade jag som chaufför på Poståkeriet i Kalmar där jag lärde mig hur man jobbar med kundservice och precis hur slitsamt ett riktigt arbete verkligen kan vara. 🙂

Militärtjänsten 1997 gjorde på Amfibiebataljonen i Karlskrona 1997

Högskoletiden

Hösten 1998 till våren 2000 bodde jag i Svängsta utanför Karlshamn i Blekinge och pluggade en YH-utbildning inom E-handel och Logistik och under den perioden träffade jag min blivande fru Beata och gjorde även ett antal olika praktikperioder på exempelvis webbyrån Interpilot (Karlshamn), tågtillverkaren Bombardier (Kalmar) och logistikföretagen Posten och TNT (Stockholm).

De första jobbåren

Under 2000-2001 återvände jag till Kalmar och jobbade först åter på Poståkeriet och sedan även på kundtjänstföretaget AnswerOnline (fd. Online Telefonpassning) där jag lärde mig konsten att hantera kundrelationer via telefon vilket inte alltid är det lättaste, efter några månader byggde jag även deras Intranet. Det var någonstans här min passion för Internet och webbutveckling väcktes på allvar och jag började även jobba med webbdesign och webbutveckling tillsammans med Åke på Tabasco Reklambyrå (Numera LevelSeven Reklambyrå) där jag byggde en webbplats för CA Fastigheter för att sälja lägenheter på Varvsholmen i Kalmar och en för Emmaboda Glasteknik. Båda dessa webbplatserna byggdes med frames som var den teknik som gällde då. När jag ser tillbaka på det nu så märker jag hur otroligt snabbt utvecklingen har gått sedan 1999 fram till idag. Nu väcks också drömmen om att starta och driva ett eget företag till liv.

Livet som anställd på ett stort statligt företag

Under våren 2001 tog Beata examen och jag hade tröttnat på att svara i telefon, det var dags att flytta till storstan. Jag hittade en annons i Postens interntidning “Logistiksamordnare Stockholm” sökes till ny avdelning i organisationen. Jag sökte jobbet, blev kallad på intervju i Malmö med Nizze och Thomas och det slutade med att jag fick jobbet. Den 9 september 2001 tog jag mitt pick och pack och flyttade till Stockholm. Beata hade flyttat upp redan i juni och vi bodde några veckor hos svärfar i Enskede innan vi fixade en egen lägenhet vid Brommaplan, där vi blev kvar till december 2007.

Livet som familjefar och egenföretagare

Kommer här

Fritiden, idrott och intressen

Umgås med familjen, åker skidor, tränar triathlon (simning, cykling och löpning), orienterar, kollar på film eller umgås med vänner.

Bolagshistoria

Vaxwork/Designstationen (Ensk. firma), Webbyrå, 2001 – 2007
Grissla HB, Smycken i silver och plexiglas, 2005 – 2008
Designstationen AB, Webbyrå, 2007 – 2014
HR24, Human Resources Group Europe AB, HR/Utbildning, 2010 – 2011
iGoMoon AB, Webbyrå, 2012 – 2014
GoldLife AB, Webbyrå, 2014 – NU

Vad gör jag idag?

Tillsammans med min fru Beata driver jag webbyrån GoldLife AB, som jobbar med WordPress, Digital Marknadsföring och Sociala Medier.