Nöjd efter målgang

Race Report Stockholm Triathlon 2014

Posted by:

|

On:

|

Läs detta inlägget först!
Pre-race Report Stockholm Triathlon 2014.

Uppladdning

Vi drog till stan med hela familjen, jag hämtade min cykel på jobbet och hojjade ner till tältet, snackade med hela gänget i klubben och hämtade ut nummerlappen. Kikade sen på starten och växlingen i herrarnas världscupstävling. Som väntat vann bröderna Brownlee. Efter spagetti bologneselunchen hos svågern med resten av familjen cyklade jag ner till tälten igen och såg damerna tävling. Stort grattis till Sarah Groff.
Till middag blev det kyckling och ris.

Drog sedan tillbaka in till stan och sov hos svärmor för att slippa för tidig uppgång. Gick igenom alla prylar, packade väskan och preppade frulle, hoppade sen i säng.

Race day

Ställde klockan på 5.40 och snoozade 10 min. Intog nice frulle med gröt, kaffe och macka med skinka på balkongen i solen och cyklade sen ner till växlingsområdet vid Stadshuset.
Mötte upp med ett gäng polare från klubben och svidade sen på våtdräkten och lade alla prylarna på plats.
Sen var det dags att vandra bort mot starten. Träffade härliga Stefan, vår Mallis-Kock, som var där som fotograf och fjantade runt lite. Superskönt för all nervositet var som bortblåst och det var skönt att vara där med ett stort leende på läpparna med målet att fullfölja.

Simningen 1500 m

Efter att ha hjälpt en stressad snubbe att knäppa sin våtdräkt så hoppade jag i vattnet och simmade ut till startbojen. Träffade och high-fivade med Klaus och Jocke Zuhr. Kom till och med ihåg att starta klockan… startskottet gick och vi forsade i väg. Banan gick längs Norr Mälarstrand från Stadshuset mot Västerbron och tillbaka, det var varmt och skönt i vattnet (19 grader) och inte mycket vind. Simningen flöt på bra, jag hittade till och från fina fötter att haka på och orkade frisimma nästan hela vägen.
Glad över att jag tvättade glasögonen kvällen innan för den härliga morgonsolen strömmade rakt in i ögonen på tillbakavägen.

Växling 1

Klättrade upp ur vattnet och fick upp dragkedjan till våtdräkten nästan direkt, slet av brillorna och mössan och fick tag i en mugg med sportdryck som jag svepte. Joggade bort till min plats där jag träffade Klaus, vi var båda nöjda med simningen. Fick snabbt av mig våtdräkten och sedan på med tröja, nummerlapp, cykelskor, hjälm och solbrillor och kutade iväg genom växlingsområdet (världens längsta) bort mot cykelstarten.

Cyklingen 40 km

Cykelbanan går längs Norr Mälarstrand, över Västerbron, Söder Mälarstrand, Slussen, Gamla Stan och vändning vid Stadshuset. Banan kördes 3 varv och det var ganska blåsigt. Kändes bra hela vägen, skakade loss benen ibland och sista varvet var lite tyngre över Västerbron. Blev omblåst av ledargänget på sina stridsflygplan tempohojjar på andra varvet, älskar det där ljudet, såå coola.

Växling 2

Susade in mot växlingen med ett stort leende och joggade genom växlingsområdet, upp med hojen i stället, av med hjälmen, hoppade i löparskorna och klämde en gel. Sen iväg mot Gamla Stan.

Löpningen 10 km

Kändes tungt i benen redan från början precis som väntat. Joggade förbi Stadshuset bort mot Gamla Stan sedan tre tuffa varv i solskenet. Det var bara att slita och kämpa på. Skönt med extra peppen från kära Beata på Norrbro, Oscar, Marcus och Susanne på Slottsbacken och high-fives längs banan med Klaus och Ella och från hela klubbgänget på upploppet.

Resultat

Resultat - Stockholm Triathlon 2014

Hade jag ont i axeln? Nope!
Hade jag ont i ryggen? Nope!
Var jag såå sliten och seg i benen på löpningen? Hahaha hell-yää!
Hade jag kul? WOW såå kul, en helt underbar dag!

Ser redan fram emot träningssäsongen och alla tävlingar 2015. 😀

2 responses to “Race Report Stockholm Triathlon 2014”

 1. Sara Kopparberg Avatar
  Sara Kopparberg

  Grattis till en bra prestation!

  Jag drabbades av glädjefnatt i år och spexade framför varenda kamera jag såg. Inte ett enda av de officiella bilderna på #4222 ser “normalt” ut. 🙂

  1. Jonas Gold Avatar

   Tack detsamma!

   Håller med det var verkligen såå superkul! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *