Vansbro Triathlon 2017

Race Report Vansbro Triathlon 2017

Posted by:

|

On:

|

Vansbro Triathlon 2017 – Min första halva

Såå otroligt fint väder och fin stämning och mycket gött folk på plats och många att snacka med = ingen tid alls att fundera på att bli nervös, brukar iofs sällan bli det. Jag åkte dit med Tommy, så rutinerad och så erfaren, otroligt många bra tips. Jag fick en fin matplan som jag följde noga, på cyklingen blev det en gel i halvtimmen + 2 koffeintabletter och på löpningen en gel + vatten och cola på varje station. Kände inga konstigheter med magen så det var skönt! Innan start kollade jag på tjejproffsens simning och växling och killproffsens start sen var det dags att dra på våtdräkten. Har bytt ut min gamla Head Tricomp 12 mot en Orca Sonar som jag provsimmade på midsommar. Nu kör vi – Vansbro Triathlon 2017.

Simningen

Ställde mig i gruppen 35-40 min och starten gick lugnt och fint till. Vi började med 300 m uppströms och jag blev förvånad hur lätt och fint det gick. Sen bar det av nedströms ner till Vansbrosimningens krök och sedan tillbaka upp VS sista 800 m. Det var 16 grader i vattnet, vilket kändes varmt och jag tycker hela simningen flöt på riktigt bra och jag märkte knappt någon skillnad på ned- och uppströms. Satte handen mot planket, upp, drog kvickt av armarna på dräkten och kutade mot T1. Simningen avverkades på 42:55 och jag skulle nog kunna kapa några minuter där om jag tryckte på lite mer. Tog det medvetet lugnt. I T1 drog jag av dräkten, på med strumpor, cykelskor, hjälm och brillor och fyllde fickorna med gels. T1 tog 3:15, kan nog kapa 0,5 min där.

Cyklingen

Cykelsträckan på Vansbro Triathlon är en bana med en vändpunkt 2,x mil bort så man såg mycket folk hela tiden vilket var peppande och kul. Skrek på Annie Thorén och Åsa Lundström som jag mötte på mitt första varv och blev omkörd av herrtäten efter ca halva sträckan… Trodde att det var en skvadron JAS-plan som passerade ????????????. Hade ställt in klockan heelt fel så jag såg inte hastigheten, den pep till var 5:e km så jag visste ungefär hur jag låg till men det gick lite för sakta. Planen var 30-32 men landade på 28-29 med totaltiden 3:07:09. Sista 10-15 km började jag känna lite i lilla lårmuskeln på insidan ovanför knät men tänkte inte mer på det. In i T2, glad över att cyklingen äntligen var över, av med hjälm, dojjor, ut med skräpet ur fickorna, på med löparskor (nya med ett pass på 3 km i ????) och keps och snabbt i väg. Växlade på 1:25.

Löpningen

Kul löpbana med inslag av grusvägar, stigar och asfalt uppdelad på 2 varv i stan. Varje varv var 3 tarmar med vändpunkter så även här var det mycket folk att high fivea, bra pepp… Efter bara några hundra meter fick jag fet kramp i den där lilla cykelmuskeln. Det var mycket pannben för att ens fortsätta men vägrade att kasta in så jag tuffade på, joggade, lunkade, lufsade, traskade… WTF ???????????? skönt med peppande medtävlande, familjen och Tommy ????????????.

Det riktigt grymt att mötas av barnen, frun och Tommy på upploppet! Gick i mål på 6:40:46 efter en löpning på 2:46:04… tänkte innan att jag borde fixa den på under 6 h men det var ju min första halva och hade ju inte stenkoll på hur kroppen skulle gilla utmaningen. Borde absolut fixa löpningen under 2 h. Dags för fler brickpass i sommar eller vad tror ni?

Här hittar du detaljerade resultat.

Mål 1: Slutföra tävlingen ✅
Mål 2: Race with a smile ✅
Yes det var riktigt kul både före, under och efter tävlingen.
Mål 3: Testa utrustning och energiintag ✅

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *