Seminarie med Konungens Stiftelse Ungt Ledarskap

Posted by:

|

On:

|

,

Via Designstationen jobbar jag varje år sedan 2009 med Konungens Stiftelse Ungt Ledarskap och nu i torsdags var det dags att delta i årets prisutdelning på Slottet.

Vad är Stiftelsen Ungt Ledarskap?

Seminariet Ungt Ledarskap är årligt återkommande och har varje år ett aktuellt tema kopplat till ungt värdebaserat ledarskap. Scouterna och Konungens Stiftelse Ungt Ledarskap arrangerade tillsammans seminariet och Kungen stod som värd. Seminariet utgör en mötesplats för utbyte av erfarenheter och tankar över gränser, sektorer, generationer, kulturer, organisationer och individer. Dessutom delades stipendiet Kompassrosen ut under seminariet.

Tillsammans med huvudtalarna Sahar El-Nadi, Jan Eliasson, Kjell Enhager och 200 chefer och andra ledare från näringsliv, ideell sektor och offentlig sektor diskuterades kring temat värdebaserat ledarskap i orostider.

På programmet denna eftermiddag

Seminarier och workshops och runda-bords-samtal om ungt ledarskap.
Några av talarna var:

Jan Eliasson, Blivande vice generalsekreterare för FN
Marie Reinicke, Ordförande för World Scout Jamboree 2011
Kjell Enhager, Mental idrottscoach
Sahar El-Nadi, Författare och journalist från Egypten

Film

Seminariet Ungt Ledarskap den 26 april from Scouterna on Vimeo.
Jag skymtar förbi till höger om scenen vid 00:32, 02:43 och 03:46 😉

Årets grymma stipendiater

Julia Mjörnstedt
Julia fick priset i kategorin ideell sektor för sitt arbete med stiftelsen Ung Cancer där hon och hennes kollega Hanna Wekell ger unga cancersjuka stöd och ett sammanhang där det är okej att vara glas, ledsen, arg och lycklig.
Mer om Julia hittar du på henne egen blogg eller på Twitter @juliamjornstedt.
Mer om Ung Cancer hittar du på deras webbplats eller via Twitter @ungcancer.

Arvid Morin
Arvid fick priset i kategorin näringsliv för att han grundat och nu driver företaget Ung Omsorg som verkar för möten mellan ungdomar och äldre. Ung Omsorg har idag 600 anställda ungdomar som besöker äldreboenden för att ge de äldre guldkant på tillvaron.
Mer om Ung Omsorg hittar du på deras webbplats.

Thea Boman
Thea fick priset i kategorin offentlig sektor för sitt arbete på Herrljunga Kommun som fastighetschef med 17 anställda där hon på ett mycket föredömligt sätt lyckats lyfta gruppens värderingar samtidigt som hon visat en professionell och drivande sida där hon utvecklat både gruppen och sin egen verksamhet.
Mer om Herrljunga Kommun hittar du på deras webbplats.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *