Veckan i sammandrag, v. 13

Posted by:

|

On:

|

, ,

Kunderna fortsätter att handla på nätet men e-handlarna tvekar
Handelns utredningsinstituts (HUI) undersökning e-barometern visar att kunderna fortsätter att handla på nätet, trots lågkonjunkturen. Även DIBS (DIBS Payment Services) årliga e-handelsindex visar att kunderna planerar att göra ännu fler av sina inköp på nätet framöver. Dock har webbutiken Brandos, med sin kartläggning av utbudet av skor på Internet, visat att e-handlarna tvekar att satsa på grund av lågkonjunkturen.

Källa: Newsdesk företagsyheter

Hälsokost en höjdare på nätet
Nätbutiken vitaminvaruhuset.se, med lager och kontor i Uppsala, redovisar en försäljningsökning på 100% jämfört med förra året.
–    Efterfrågan är fantastisk, säger ägaren Stefan Wahlqvist. Kunderna gillar våra erbjudanden, snabba leveranser och att det är enkelt.
Trots den kraftigt ökade efterfrågan fick företaget nej till bankfinansiering för att fortsätta den snabba tillväxten. Det innebar en drastisk nedskärning av marknadsföringen vid årsskiftet. Det är heller inte aktuellt med några nyrekryteringar till Uppsala.
–    Nej, vi har en hög grad av automatisering och ytterligare produktionskapacitet skapar vi genom att bygga fler applikationer till vårt IT-system. Det ger på marginalen fler arbetstimmar, men inte i Uppsala, utan hos våra IT-leverantörer, konstaterar Stefan.

Källa: Newsdesk företagsnyeter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *